Clubkampioenschappen Jeugd

De Clubkampioenschappen voor de jeugd worden georganiseerd door de Jeugd Commissie.
Deze kampioenschappen worden ingedeeld in twee categorieën: t/m 11 jaar en boven 11 jaar.
Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt gespeeld in poules of in een afvalschema. Er wordt in ieder geval voor gezorgd dat men meerdere wedstrijden kan spelen door het laten spelen van verliezersrondes.
In de verliezersronde komen de spelers, die de eerste wedstrijd verliezen.

Clubkampioenschappen Senioren

De Clubkampioenschappen voor de senioren worden ook georganiseerd door de Technische Commissie. De laatste jaren wordt het systeem gehanteerd waarin wordt gespeeld in een A- en een B-poule met een verliezersronde.

Hierbij worden alle spelers en/of koppels gesorteerd op speelsterkte. Vervolgens wordt de lijst verdeeld in een A- en een B-poule. Per onderdeel speel je altijd minimaal 1 wedstrijd in de hoofdronde en afhankelijk van het resultaat kun je dus verder in de hoofdronde of speel je daarna verder in de verliezersronde.
Elke deelnemers is dus in elk geval verzekerd van 2 partijen per onderdeel.

De behaalde resultaten worden teruggekoppeld naar de KNLTB en tellen dan ook mee voor het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS).

Open Toernooi

Het open toernooi van TV Waesbeeck wordt door de Technische Commissie van de vereniging georganiseerd in de tweede week van juni, bijna direct na de KNLTB-competitie.

Het is één van de eerste open toernooien in de omgeving en het geniet derhalve een grote belangstelling.

Ieder lid van de KNLTB kan inschrijven. Elk lid van TV Waesbeeck is automatisch lid van de KNLTB. Deelnemers dienen minimaal in te schrijven in de eigenspeelsterkte, zoals deze op het KNLTB-pasje vermeld staat. Inschrijven in een hogere sterkte is uiteraard toegestaan.

De wedstrijden vangen normaliter aan op maandag en de finales zijn op zondag. Meestal wordt het weekend voorafgaand aan de finales reeds gestart om tijdig gereed te zijn.

Alle uitslagen worden doorgegeven aan de KNLTB en tellen mee voor het Dynamisch Speelsterkte Systeem van de KNLTB en kunnen dus van invloed zijn op de speelsterkte van het volgende jaar.